Klasyfikacja Europ

Tutaj możesz zaczerpnąć opinii dotyczącej chowu trzody chlewnej

Klasyfikacja Europ

Postprzez musial » 29 wrz 2011, o 18:41

Kurde szukam wszędzie klasy jakości europ dla tusz przeznaczonych na obój od 60 do 120kg zna ktoś może?
musial
Początkujący Gospodarz
Początkujący Gospodarz
 
Posty: 14
Dołączył(a): 26 lip 2011, o 00:14

Reklama

Re: Klasyfikacja Europ

Postprzez BronaK » 29 wrz 2011, o 20:25

1. Klasa S- o zawartości mięsa w tuszy 60% i więcej,
2. Klasa E- o zawartości mięsa w tuszy 55% i więcej, ale mniej niż 60%,
3. Klasa U- o zawartości mięsa w tuszy 50% i więcej, ale mniej niż 55%,
4. Klasa R- o zawartości mięsa w tuszy 45% i więcej, ale mniej niż 50%,
5. Klasa O- o zawartości mięsa w tuszy 40% i więcej, ale mniej niż 45%,
6 . Klasa P- o zawartości mięsa w tuszy poniżej 40,

dla tusz wieprzowych o masie od 60 do 120 kg


a ty link jeszcze do pdf http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet? ... 0031251163
Avatar użytkownika
BronaK
Początkujący Gospodarz
Początkujący Gospodarz
 
Posty: 23
Dołączył(a): 2 maja 2011, o 11:23

Re: Klasyfikacja Europ

Postprzez musial » 30 wrz 2011, o 13:02

Dzięki tego właśnie potrzebowałem, a jeszcze jedno nie masz jakiego programu do przeglądania tego pedefa? bo nie chce mi sie wyswietlić to w linku ?
musial
Początkujący Gospodarz
Początkujący Gospodarz
 
Posty: 14
Dołączył(a): 26 lip 2011, o 00:14

Re: Klasyfikacja Europ

Postprzez Mikolaj » 30 wrz 2011, o 13:52

13 Mikołaj
Avatar użytkownika
Mikolaj
Administrator
Administrator
 
Posty: 551
Zdjęcia: 25
Dołączył(a): 11 gru 2010, o 20:17
Lokalizacja: www.gospodarz.pl


Powrót do Trzoda

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

cron